Temat: „Slow food”
Termin i miejsce:
25 listopada 2017 r. godz. 12.00-15.00 – Warszawa, ul. Modlińska 129, piętro 4,
Koszt uczestnictwa, bez kosztów dojazdu i noclegu, ponosi organizator.
Metody i środki:
Warsztaty połączone z dyskusją. Każdy z uczestników spotkania otrzyma zaświadczenie o uczestnictwie w spotkaniu oraz prezent niespodziankę.
W trakcie spotkania odpowiemy m.in. na pytania:
Jakie założenia ma Slow Food? Jak zmienić nawyki żywieniowe?
Jak czerpać przyjemność z wartościowego jedzenia?
Czy istnieją zdrowe i zdrowsze owoce?
Jak temat zdrowego żywienia (Slow Food) włączyć w ciekawy sposób do zajęć lekcyjnych?
Co ma wspólnego Slow Food z gospodarką odpadami?
ZAPISZ SIĘ JUŻ DZIŚ! ZYSKAJ WIEDZĘ I ZAINSPIRUJ SIĘ NA CIEKAWE ZAJĘCIA LEKCYJNE
Program spotkania*
12:00 – 12:30 Prelekcja Gościa specjalnego nt. zdrowego odżywiania.
12:30 – 13:00 Jakie założenia ma Slow Food? Jak zmienić nawyki żywieniowe? Produkty regionalne Slow Food z Polski.
13:00 – 13:20 Zdrowo w kuchni – czyli nauka przez zabawę i wspólne przygotowywanie posiłków. Jak czerpać przyjemność z wartościowego jedzenia?
13:20 – 13:35 Przerwa kawowa
13:35 – 14:00 Skąd brać lokalne produkty? Dlaczego warto jeść owoce? Które są zdrowe, a które zdrowsze?
14:00 – 14:30 Slow Food, a gospodarka odpadami.
14:30 – 15:00 Dyskusja – wymiana poglądów, podsumowanie.
*Spotkanie odbędzie się w ww. terminie w przypadku zgłoszenia się odpowiednio licznej grupy uczestników. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmian w programie spotkania.
Zapraszamy do kontaktu:
Dział Zakupu i Zrównoważonego Rozwoju
tel. 519 184 340